Søg

Om kolonihaven

H/F Hjortemosen har eksisteret siden 1983.

I mange år har haverne været et fristed for folk fra Benløse og Ringsted. I dag huser haven folk fra både nær og fjern. En del københavnere har forelsket sig i stedet og købt haver de sidste år.  Vi er derfor efterhånden en broget flok – gammel og ung, enlige, børnefamilier, pensionister.  Heldigvis har vi også stadig nogle enkelte der har haft haver her i rigtig længe og som kan gode historier fra Hjortemosens tidlige år.

Der er ca 60 haver i foreningen. De fleste er på ca 400 m2, og derudover er der en lille del der er på ca 200m2. Derudover har vi et stort fælleshus, som bruges til de årlige fester, generalforsamlingen og derudover til udlejning til private fester  for kolonihavens lejere og deres familie.

Rigtig mange lejere bruger deres haver til at dyrke grønsager og/eller blomster og frugttræer. Og så er haverne et dejligt sted at holde fri og nyde livet. I de sidste år har der været en del udskiftning, da mange haver er blevet solgt, så der har også været gang i byggeriet, da flere og flere bruger deres kolonihavehus oftere og i længere perioder og derfor bygger større og bedre huse der egner sig til at være i i længere perioder.

I 2023 blev der lagt strøm ind og de enkelte havelejere kan tilmelde sig og få lagt strøm i deres hus på egen regning. Alle haverne har en vandpost. Der lukkes dog for vandet over vinteren pga frosten.

Fra april 2023 kan man tilmelde sig en skraldeordning. Dette gøres ved at kontakte bestyrelsen. Man får så en lås til containeren, som tømmes når den er fuld. Der betales et fast beløb for at være med i ordningen, da det er svært at beregne en præsis pris, kan prisen ændres løbende.

Dokumenter

File Description File size
jpg hjortemosen 2 MB